Prāmji un kruīzi starp Somiju un Zviedriju

No Somijas uz Zviedriju ir daudz prāmju iespēju. Šīs divas valstis ir labi savienotas Baltijas jūrā. Satiksme parasti plūst no Helsinkiem un Turku uz Stokholmu, un prāmji īslaicīgi apstājas Ālandu salās, Somijas autonomajā arhipelāga provincē. Ir arī savienojums pāri Botnijas līcim, kas savieno Vāsu Somijā ar Ūmeo Zviedrijā. Uzņēmumi, kas apkalpo šos maršrutus, ir Viking Line, Tallink-Silja, Eckerölinjen, Wasaline un Finnlines. Prāmji šajā maršrutā, tāpat kā lielākajā daļā Baltijas jūras, patiesībā ir vairāk kā kruīza kuģi.

Galvenie prāmju maršruti starp Somiju labajā pusē un Zviedriju kreisajā pusē. Šis Baltijas jūras reģions tiek bieži ceļots.
Galvenie prāmju maršruti starp Somiju labajā pusē un Zviedriju kreisajā pusē. Šis Baltijas jūras reģions tiek bieži ceļots.

Fakti + skaitļi

Aktīvie prāmju maršruti 7+ (skatiet tālāk)
Lielākie prāmju operatori 5 — Viking Line, Tallink-Silja, Eckerölinjen, Wasaline, Finnlines, Stena Line (skatiet tālāk)
Šķērsojumi dienā 15+

Prāmju maršruti

Maršruts Piezīme
No Helsinkiem uz Stokholmu caur Ālandu salām Katru dienu starp Helsinkiem un Stokholmu kursē divi prāmji katrā virzienā, kurus apkalpo Tallink-Silja un Viking Line. Katrs apstājas Ālandē uz dažām minūtēm nakts vidū, un katrs izbrauc no Helsinkiem vakarā, ierodoties Stokholmā nākamajā rītā.
Turku uz Stokholmu caur Ālandu salām Katru dienu vairāki prāmji savieno Turku ar Stokholmu caur Ālandu salām. Šo maršrutu apkalpo Viking Line un Tallink-Silja, bet no Naantali (ļoti netālu no Turku) – Finnlines.
Hanko uz Stokholmu (Nynäshamn) Kopš 2022. gada Stena Line uzsāka maršrutu no Hanko, Somijā uz Stokholmu (Nynäsham). Šis maršruts pašlaik ir paredzēts tikai pasažieriem, kas ceļo ar transportlīdzekļiem. Hanko atrodas 130 km attālumā no Helsinkiem, un Nīneshamna ir daļa no lielākās Stokholmas apgabala (apmēram 60 km uz dienvidiem no centra).
Vāsa uz Ūmeo Pasaulē vistālāk uz ziemeļiem esošo prāmju satiksmi nodrošina Wasaline, kas savieno Vāsu Somijā ar Ūmeo Zviedrijā pāri Botnijas līcim.
Eckerö uz/no Grisslehamn Pārvalda Eckerölinjen, tās vienīgais maršruts
Långnäs/Mariehamn uz/no Stokholmas Lielākie un biežākie Ālandu prāmju operatori piestāj Långnäs un Mariehamn ostās. Jūs varat noķert prāmjus no šīm ostām uz daudzām vietām netālu no Stokholmas, tostarp: Kapellskär, Stadsgården un Värtahamnen.
Prāmji uz/no Zviedrijas un Somijas cietzemes atiet no Mariehamnas, Eckerö un Långnäs ostām. Ņemiet vērā, ka Ālandu iekšējie prāmji nav parādīti.
Prāmji uz/no Zviedrijas un Somijas cietzemes atiet no Mariehamnas, Eckerö un Långnäs ostām. Ņemiet vērā, ka Ālandu iekšējie prāmji nav parādīti.
Izbraukšana no Stokholmas ar prāmi.
Izbraukšana no Stokholmas ar prāmi.

Prāmju operatori

Starp Somiju un Zviedriju jūs atradīsiet lielākus prāmju operatorus ar lieliem kuģiem. Kuģi, kas kursē starp Helsinkiem un Stokholmu, kā arī Turku un Stokholmu, ir vieni no lielākajiem pasažieru kuģiem Baltijas jūrā. Viking Line un Tallink Silja ir līderi šajā jomā, taču arī citiem operatoriem – Wasaline, Eckerölinjen un Finnlines – ir savas priekšrocības.


Citi Baltijas prāmju maršruti


Prāmju biļešu meklēšana

Šajā lapā minētos maršrutus var rezervēt tieši ar FerryScan! Mēs jums palīdzēsim katrā rezervācijas procesa posmā.

Meklēt ceļojumus šeit
Prāmju skenēšanas logotips
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more