Prāmji un kruīzi starp Dāniju un Zviedriju

Pašlaik starp Dānijas un Zviedrijas ostām regulāri kursē četri prāmji. Ēresunda tilta dēļ prāmju satiksme starp Dāniju un Zviedriju kopumā ir mazāka, salīdzinot ar citām Baltijas jūras valstīm. Braucot uz/no Dānijas ziemeļiem, prāmis starp Frederikshavnu un Gēteborgu var ievērojami ietaupīt laiku. Vispopulārākais maršruts ir starp Helsingoru (Dānija) un Helsingborgu (Zviedrija), kas ir īsa 20 minūšu šķērsošana pāri 5 km (3 jūdzes) jūras šaurumam. Pārējie maršruti ir starp Frederikshavnu un Gēteborgu, Grenu un Halmstadi, kā arī Bornholmu un Istādi. Populāri prāmju operatori ir Stena Line, Bornholmslinjen un Øresundslinjen.

Karte, kurā parādīti pašreizējie prāmji starp Dāniju un Zviedriju
Karte, kurā parādīti pašreizējie prāmji starp Dāniju un Zviedriju

Fakti + skaitļi

Aktīvie prāmju maršruti 4 - Skatīt zemāk
Lielākie prāmju operatori Stena Line, Bornholmslinjen, Øresundslinjen
Šķērsojumi dienā 10+

Prāmju maršruti

Maršruts Piezīme Rezervācijas informācija
Grenaa - Halmstade Populārs galamērķis uz Stena Line prāmjiem, kur ceļošanai parasti ir nepieciešams transportlīdzeklis. Parasti katru dienu katrā virzienā kursē divi prāmji, un ceļojums ilgst no četrām līdz piecām stundām.
Frederikshavna - Gēteborga Ātrs (3 stundas 30 minūtes) prāmju maršruts starp divām valstīm no Stena Line, kam nepieciešams arī transportlīdzeklis (nav atļauti kājāmgājēji). Parasti katrā virzienā kursē vismaz trīs prāmji dienā, un vasaras mēnešos ir iespējams vairāk.
Bornholma - Istade Bornholmslinjen pārvadā starp Bornholmu un Istādi 1 stundā 20 minūtēs. Prāmju atiešanas skaits dienā parasti ir četri, no rīta līdz vakaram.
Helsingēra - Helsingborga Vietējais diennakts transports starp tāda paša nosaukuma pilsētām Dānijā un Zviedrijā tikai 20 minūtēs. Biļešu ir daudz. Ietver arī kravu pārvadājumus. Operators ir Øresundslinjen, kas ir daļa no tā paša uzņēmuma kā Bornholmslinjen.

Prāmju operatori

Prāmju operatori, kas kursē starp Dāniju un Zviedriju, ir ļoti liela izmēra un darbības jomas. Stena Line ir lielākais operators ar visvairāk maršrutu un lielākajiem kuģiem. Bornholmslinjen ir mazāks operators ar vienu maršrutu starp Bornholmu un Istādi. Øresundslinjen nodrošina īso 20 minūšu šķērsojumu starp Helsingoru un Helsingborgu.

FAQ

Cik prāmju ir starp Dāniju un Zviedriju?

Pašlaik starp Dāniju un Zviedriju regulāri kursē četri prāmji, un vispopulārākais maršruts ir Helsingēra un Helsingborga.

Kādi ir prāmju maršruti starp Dāniju un Zviedriju?

Prāmju maršruti starp Dāniju un Zviedriju ir starp Helsingoru un Helsingborgu, Frederikshavnu un Gēteborgu, Grenu un Halmstadi, kā arī Bornholmu un Istādi.

Kādi ir prāmju operatori starp Dāniju un Zviedriju?

Pašreizējie prāmju operatori starp Dāniju un Zviedriju ir Stena Line, Bornholmslinjen un Øresundslinjen.


Citi Baltijas prāmju maršruti


Prāmju biļešu meklēšana

Šajā lapā minētos maršrutus var rezervēt tieši ar FerryScan! Mēs jums palīdzēsim katrā rezervācijas procesa posmā.

Meklēt ceļojumus šeit
Prāmju skenēšanas logotips
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more