Prāmji un kruīzi starp Latviju un Zviedriju

Neskatoties uz bagāto jūrniecības vēsturi, Latviju un Zviedriju savieno tikai viens prāmis. No Ventspils Latvijā 2-3 reizes dienā kursē prāmis uz Nīneshamnu Zviedrijā. Ventspils atrodas aptuveni 170 km (100 jūdzes) uz rietumiem no Latvijas galvaspilsētas Rīgas. Zviedrijā Nīneshamna atrodas tieši uz dienvidiem no Stokholmas, aptuveni 50 km attālumā. Prāmis kursē 2-3 reizes dienā, un vienmēr ir pieejams atiešana uz nakti. Ceļojot starp Latviju un Zviedriju ar automašīnu vai kājām, šis prāmis, visticamāk, ir vienīgā iespēja.

Karte, kurā redzami pašreizējie prāmji starp Latviju un Zviedriju
Karte, kurā redzami pašreizējie prāmji starp Latviju un Zviedriju

Alternatīvi prāmju maršruti

No 2022. gada vienīgās iespējas, kā ar automašīnu nokļūt no Latvijas uz Zviedriju, būtu braukt caur Klaipēdiju Lietuvā uz Karlshamnu Zviedrijā vai braukt uz Tallinu vai Paldiski (Igaunija) un no turienes doties uz Stokholmu. Prāmji starp Latvijas galvaspilsētu Rīgu un Stokholmu ir bijuši jau agrāk, bet šobrīd tādu nav.

Fakti + skaitļi

Aktīvie prāmju maršruti 1 (skatīt zemāk)
Lielākie prāmju operatori Stena Line
Šķērsojumi dienā 1-2 krustojumi dienā katrā virzienā

Prāmju maršruti

Maršruts Piezīme
No Ventspils uz Nīneshamnu (netālu no Stokholmas) Vienīgais pašreizējais prāmju maršruts starp Latviju un Zviedriju. Apkalpo Stena Line ar 2-3 reisiem dienā katrā virzienā, atkarībā no sezonas. Nīneshamna atrodas aptuveni 50 km uz dienvidiem no Stokholmas.

Prāmju operatori

Stena Line ir vienīgais prāmju operators no Latvijas. Stena Line ir liela prāmju kompānija ar milzīgām kuģu un kuģu pieredzes atšķirībām. Jums nebūs tik daudz aktivitāšu uz klāja, piemēram, prāmju operatori no Somijas un Igaunijas, taču tas joprojām būs piemērots.


Citi Baltijas prāmju maršruti


Prāmju biļešu meklēšana

Šajā lapā minētos maršrutus var rezervēt tieši ar FerryScan! Mēs jums palīdzēsim katrā rezervācijas procesa posmā.

Meklēt ceļojumus šeit
Prāmju skenēšanas logotips
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more