Prāmji un kruīzi starp Somiju un Igauniju

Daudzi prāmji šķērso Baltijas jūru starp Somiju un Igauniju, padarot to par vienu no noslogotākajiem jūras posmiem pasaulē. Lielākais maršruts, kas savieno Helsinkus ar Tallinu, ir viens no lielākajiem Baltijas jūrā un noteikti lielākais starp abām valstīm. Ir iespējams arī šķērsot Tallinu un Mariehamnu (Ālandu salas). Pašlaik starp Somiju un Igauniju šķērso trīs prāmju operatori, kas pasažieriem piedāvā kaut ko citu.

Galvenie prāmju maršruti starp Somiju (augšā) un Igauniju (zemāk). Šī Baltijas jūras zona ir viena no noslogotākajām pasaulē, un abas galvaspilsētas savieno daudz pasažieru prāmju satiksmes.
Galvenie prāmju maršruti starp Somiju (augšā) un Igauniju (zemāk). Šī Baltijas jūras zona ir viena no noslogotākajām pasaulē, un abas galvaspilsētas savieno daudz pasažieru prāmju satiksmes.

Fakti + skaitļi

Aktīvie prāmju maršruti 2 (skatīt zemāk)
Lielākie prāmju operatori 3 — Viking Line, Tallink-Silja, Eckerö Line (skatīt tālāk)
Šķērsojumi dienā 20+

Prāmju maršruti

Līdz šim populārākais maršruts no Somijas uz Igauniju savieno galvaspilsētas Helsinkus un Tallinu. Parasti praktiskāk ir braukt ar prāmi, nevis lidot starp Somiju un Igauniju, un ir daudz iespēju, no kurām izvēlēties.

Maršruts Piezīme
Mariehamna un Långnäs uz Tallinu Tallina ir savienota ar Ālandu salām Somijā, izmantojot prāmjus uz Stokholmu. Prāmji uz Stokholmu apstājas Ālandu salās, pirms dodas uz Stokholmu. Ja prāmis apstājas dienas laikā, tas būs Mariehamnā, pretējā gadījumā Långnäs tiek izmantots vakarā. Šos prāmjus reti kursē Tallink-Silja un Viking Line, atkarībā no sezonas.
Helsinki uz Tallinu Populārākais prāmju maršruts Baltijas jūrā ar gandrīz stundu atiešanu vasarā. Pārvalda Viking Line, Tallink-Silja un Eckerö Line.
Helsinki (Vuosaari) uz Tallinu (Muuga) — tikai kravas Ceļojot ar automašīnu, ir iespējams izbraukt no atsevišķām tikai kravu ostām Helsinkos un Tallinā, ļaujot autovadītājiem apiet pilsētas centrus. Šos tikai kravas prāmjus apkalpo Tallink-Silja un Eckerö Line (tirgo kā Finbo Cargo).
Hanko uz PaldiskiemPārtraukts Agrāk kravu satiksmei pārvaldīja DFDS Seaways, taču tā darbība tika pārtraukta no 2022. gada.
No tās lielākās pasažieru ostas paveras skats uz Tallinas pilsētas centru.
No tās lielākās pasažieru ostas paveras skats uz Tallinas pilsētas centru.

Prāmju operatori

Prāmju operatoru ziņā starp Somiju un Igauniju ir diezgan lielas atšķirības. Tur ir kaut kas ikvienam. Kājām pasažieriem Eckerö Line, Viking Line un Tallink Silja ir piemērotas ar lieliem moderniem kuģiem. Mūsu pieredze liecina, ka Eckerö Line parasti ir lētākās dienas vai dienas pirms cenas, lai gan jūs varat atrast piedāvājumus no jebkura operatora. Ja bieži ceļojat starp Somiju un Igauniju, varat kļūt par katra operatora lojalitātes kluba biedru un bieži vien iegūt smieklīgi lētas biļetes (piem., 1 eur atpakaļ).

Kravu vadītājiem un tiem, kas ceļo ar transportlīdzekļiem, priekšroka varētu būt DFDS krustojumam starp Hanko un Paldiskiem, jo tās ir diezgan mazas pilsētas un tajās ir mazāk sastrēgumu un tūristu plūsmas. Arī no Helsinkiem Vuosaari Tallink-Silja un Eckerö Line (Finbo Cargo) piedāvā kravas prāmi uz Tallinas Muugas ostu. Šīs ostas atrodas ārpus pilsētas centra, un tām ir vieglāk piekļūt nekā centrālajām ostām.


Citi Baltijas prāmju maršruti


Prāmju biļešu meklēšana

Šajā lapā minētos maršrutus var rezervēt tieši ar FerryScan! Mēs jums palīdzēsim katrā rezervācijas procesa posmā.

Meklēt ceļojumus šeit
Prāmju skenēšanas logotips
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more